Verisure logo
 
brann
kundehistorier

Batteri til elsykkel tok fyr

Av
Glenn Støldal
Brent elsykkel-batteri

Da batteriet til leietakerens elsykkel tok fyr under lading, var Kåre Myhren glad for å ha brannalarm fra Verisure med seriekoblede røykvarslere.

Kåre Myhren

Det er grytidlig fredag morgen, og Kåre Myhren og kona ligger og sover i eneboligen på Færvik utenfor Arendal. Det samme gjør leietakeren i loftsleiligheten i garasjen like utenfor. Lite aner de at det kommer til å bli en meget dramatisk morgen.

Klokken 05.10 går brannalarmen fra Verisure, da røykvarsleren i utleieleiligheten i garasjen har oppdaget røyk. Kåre blir vekket av sirenen og en kvinnestemme fra røykvarslerne som sier «brannalarm i annet rom». 

– Jeg ble umiddelbart bekymret for leietakeren og løp ut i garasjen til utleiedelen. Der ble jeg møtt av røyk som tøt ut av den åpne døren til baderommet, og det luktet skikkelig surt og svidd. På flisene på gulvet så jeg batteriet til leietakerens elsykkel i full fyr, og der sto han i røyken og helte vann på batteriet. Jeg fikk heldigvis overbevist han om at han måtte komme seg ut, forteller Kåre.

Bare noen sekunder etter at alarmen har gått blir Kåre oppringt av Verisures alarmstasjon, og alarmoperatøren tilkaller vekter og varsler nødetatene umiddelbart.

Leietakeren klarer etter hvert å dempe flammene, men da han bærer batteriet ut på gårdsplassen blusser det opp igjen.

– Jeg tømte et helt brannslukkingsapparat med skum rett på batteriet, og måtte også spyle det med vann for å være sikker på at faren var over, sier Kåre.

Brent elsykkel-batteri

Full utrykning

Vekteren fra Securitas er først på stedet og ankommer like før innsatslederen fra brannvesenet.

– Jeg ble veldig imponert over at vekteren var først på stedet. Det gir ekstra trygghet å vite at en slik hendelse blir tatt på alvor og at vekterutrykningen går så raskt, sier Kåre.

Like etter vekteren kommer nødetatene på rad og rekke; to brannbiler, to politibiler og én ambulanse. Brannmannskapene tar seg inn i den røykfylte garasjen for å undersøke situasjonen nærmere og åpner vinduene for å lufte ut den sure røyken. Leietakeren, som har pustet inn mye skadelig røyk, må sjekkes av ambulansepersonellet.

– Han ble tatt med av ambulansen og fikk oksygenbehandling på sykehuset. Senere på kvelden kom han hjem igjen, og fikk heldigvis ingen varige mén av brannen. Selv om han sannsynligvis reddet garasjen ved å slukke flammene med en gang, er det ikke å anbefale å stå så lenge i giftig røyk, sier Kåre.

 

Verisure Røykvarsler og kamera

Veldig fornøyd med brannalarmen

Konklusjonen i etterkant av brannen er at batteriet til elsykkelen hadde selvantent. Tross relativt store materielle skader i utleieleiligheten som følge av både røyken og flammene, er Kåre lettet over at det tross alt gikk ganske bra. Han er også veldig fornøyd med brannalarmen fra Verisure.

– Det at vi har røykvarslere både i hovedhuset og i utleieleiligheten i garasjen, og at disse er seriekoblet, gjør at alarmen høres over alt uavhengig av hvor brannen oppstår. Det er veldig trygt å vite av vi blir varslet dersom det er brann eller innbrudd i utleiedelen, sier Kåre.

Han trekker også frem alarmstasjonens kontakt med nødetatene som en viktig grunn til å ha alarm.

– Det at Verisure-alarmen er tilkoblet en alarmstasjon som passer på døgnet rundt, er viktig for oss. Dialogen med alarmoperatøren fungerer alltid greit, og når uhellet er ute er det trygt å vite at de tilkaller vekter og varsler nødetatene, slik at vi slipper å tenke på det, sier Kåre, og understreker at han gjerne anbefaler Verisure til alle som spør om boligalarm.

– Har du lært noe av hendelsen?
– Vel, verken vi eller leietakeren kommer til å lade elsykkel inne. Det er helt sikkert!

 

Dette gjør du når batteriet begynner å brenne

Lurer du på hva en alarm til ditt hjem koster?

FÅ TILBUD
KATEGORIER